Om studieturer og påmelding

Vi i PATA Norway jobber kontinuerlig med å sette opp spennende og innholdsrike studieturer til Asia og Stillehavsområdet som skal hjelpe våre medlemmer til å øke kunnskapen sin om destinasjonene og mulighetene i regionen. Dette gjør vi for at våre medlemmer skal få et bedre grunnlag for å kunne satse og øke omsetningen til landene innenfor vårt område. Det er mye lettere å kunne anbefale destinasjoner og hotell en selv har sett.

Hvordan organiseres studieturene?
Styret i PATA Norway tar kontakt med relevante turistkontor, agenter og flyselskap for å organisere studieturer på best mulig måte for våre medlemmer. Vi gjennomfører studieturene med maksimum 10 deltakere, en representant fra flyselskapet og reiseleder fra PATA Norway. Våre studieturer har godt faglig innhold, samtidig som de gir deltakerne en unik mulighet til å bli kjent med selve reisemålet

Hvor lange er reisene?
Det tar tid å fly til Asia og Stillehavet, så turene er vanligvis på rundt en uke. Avreise og retur legges i forbindelse med helg slik at deltakerne som regel ikke er borte mer enn fem arbeidsdager. Vi gjennomfører også turer på under en uke – det er avhengig av destinasjon og opplegg.

Hvordan melder jeg meg på?
Vi sender ut invitasjon i nyhetsbrev til våre medlemmer med en gang nye studieturer er klare. Invitasjon legges også ut på PATA Norways hjemmeside og facebook side. Alle vil få mulighet til å melde interesse innen en gitt frist. I invitasjonen vil det finnes et søknadsskjema der du finner relevant informasjon for å melde din interesse. De som har meldt interesse og har fått plass på turen vil få beskjed i god tid før avreise.

Hvordan evalueres potensielle deltakere?
Styret i PATA Norway velger i samarbeid med flyselskap, leverandører og lokale agenter ut de deltakerne de mener er mest aktuelle for den enkelte tur. Det vurderes da ut i fra gitte kriterier som relevans i forhold til hvilke destinasjoner medlemmet selger, om medlemsbedriften skal satse i det området og om stillingen til deltakeren er relevant i forhold til oppsatte studietur. PATA ønsker flest mulig medlemmer representert på sine turer; fortrinnsvis en person per bedrift.

Hva koster en typisk studietur?
Prisen pleier å ligge mellom NOK 4000 – 9000 per person, men avhenger av destinasjonen, sesong, samarbeidspartnere og ledig kapasitet. Prisen inkluderer vanligvis fly, hotell og opphold, frokost, transfers og guidede turer, ekskursjoner og omvisninger. Dette blir nøyaktig spesifisert i invitasjonene til hver studietur.

Når må reisen betales?
(informasjon kommer)

Jeg har spørsmål vedrørende en spesifikk studietur. Hvor kan jeg få svar? 
I hver enkelt invitasjon står det spesifisert hva som er inkludert og ikke inkludert i prisen på den enkelte studietur, krav om eventuelle visum og vaksinasjoner, praktisk informasjon som er nyttig å vite før avreise, og informasjon om sikkerhetsmessige hensyn som må tas på destinasjonen man kommer til. Dersom du ikke finner svar på dine spørsmål her, send spørsmålene i mail til reiseleder angitt i invitasjonen eventuelt til post@pata.no og vi vil sørge for at du får snarlig svar.

Jeg vil gjerne være med på en studietur, men er ikke medlem av PATA Norway Chapter. Hva gjør jeg?
Alle deltakere på PATA Norways studieturer må være medlem av PATA Norway. Du kan enten bli bedriftsmedlem eller individuelt medlem. Les mer her for å finne medlemskapet som passer for deg.

Kan jeg som PATA-medlem være med på å utforme studieturene?
PATA Norway er opptatte av å utforske spennende destinasjoner, møte nye samarbeidspartnere og setter stor pris på forslag og innspill til hvor neste tur skal gå. Har du gode ideer til nye studieturer, ta gjerne kontakt med oss på post@pata.no Vi ser frem til å høre fra deg.

Hvor kan jeg lære mer om PATA Norways tidligere studieturer?
Ønsker du å se hva slags turer vi har hatt tidligere, les mer om tidligere turer her.